4 jan. 2011

Spelåret 2011



Spelåret 2010 har varit fullspäckat med storspel så som CoD: Black Ops, Mass Effect 2, Fallout: New Vegas, WoW: Cataclysm och Battlefield: Bad Company 2 bara för att nämna ett fåtal. Men allt har sitt slut, och även så ett lyckat spelår!
Mitt favoritspel från 2010 var utan tvekan Mass Effect 2, som mästerligt kombinerade en grym sci-fi historia med ett actionspäckat rpg-gameplay.

Nu är 2011 äntligen här och med det ett antal releaser vi ser mycket fram emot.
Vi kommer bara ta upp de allra finaste bitarna av tårtan, som vi kallar 2011, och kommer därför utelämna vissa spel, men sörj icke!



Deus Ex: Human Revolution


Release: 2011-02-25
Plattform: PC, PS3, Xbox 360

Deus Ex: Human Revolution är det tredje spelet i serien och är menat som en prequel till det första spelet som släpptes för snart 11 år sedan. Storyn utspelar sig 25 år före Deus Ex och du spelar som säkerhetsvakten Adam Jensen som arbetar för kroppsmodifikationsföretaget Sarif Industries.




Efter en minst sagt legendarisk spelupplevelse med första Deus Ex vill vi bara ha mer.
Nu dröjer det inte länge tills vi kan ge oss i kast med seriens nyaste tillskott. Som vi har längtat!


Crysis 2


Release: 2011-03-24
Plattform: PC, PS3, Xbox 360

Släng på dig din nanosuit och häng med till Staden som aldrig sover för att spöa utomjordingar!
Året är 2023, tre år efter första spelet och jorden har drabbats av en rad olika naturkatastrofer. Till råga på allt är utomjordingarna tillbaka, den här gången i New York, och det är upp till dig att försvara det som är kvar av mänskligheten.




Godare ögongodis, tyngre vapen, en uppgraderad nanosuit och en helt ny lekplats att härja runt i! Crysis 2 kommer bli skoj, skoj, skoj!


Batman: Arkham City


Release: 4:e kvartalet 2011
Plattform: PC, PS3, Xbox 360

Läderlappen är tillbaka i Batman: Arkhamn City, uppföljaren till Batman: Arkham Asylum från 2009. Storyn utspelar sig ett år efter det första spelet och Batmans svurna fiende Two-Face har bestämt sig för att avrätta Catwoman i Arkham City. Detta måste du som Läderlappen självfallet stoppa och tvingas på så sätt in i staden där äventyret väntar dig.


Efter överraskningen Batman: Arkham Asylum, 2009 kommer nu mer av det goda. Vi väntar spänt.


Uncharted 3 - Drake's Deception


Release: 2011-11-01
Plattform: PS3

Drake's Deception är det tredje spelet i Uncharted-serien och är baserat på Drakes relation till sin mentor och fadersfigur Victor Sullivan. Drakes huvuduppdrag är att hitta den försvunna staden Iram of the Pillars i Rub al-Khali-öknen.




Uncharted 2: Among Thieves släpptes 2009 och är ett av Daniels favoritspel (Det är även med på hans GOTY-lista i år på plats 4) och han kan knappt vänta tills han får sätta tänderna i Drake's Deception i november.


Portal 2


Release: April 2011
Plattform: PC, PS3, Xbox 360

GLaDOS har återvänt sisådär några hundra år efter att man besegrar henne i första spelet och utmanar spelaren på mer klurigheter inne i Aperture Science i Portal 2.







Portal var sannerligen ett mästerverk. Kan Valve överträffa sig själva i uppföljaren Portal 2? Vi håller tummarna för ett magnifikt resultat och hoppas på det bästa.



Infamous 2


Release: 2011
Plattform: PS3

Uppföljaren till Sucker Punch Productions Infamous från 2009 är snart här i all sin glans - om allt går som det ska och de håller 2011 som releaseår dvs.
I Infamous 2 får du uppleva den New Orleansliknande staden New Marais och kommer få allt mer förmågar än du redan har att behärska, t.ex förmågan att kunna frysa dina fiender.


Daniel hoppade upp och ned av glädje när han fick höra om Infamous 2 och sitter just nu inspärrad på kammaren och dagdrömmer förväntansfulla drömmar i väntan på releasen.


Mass Effect 3


Release: 4:e kvartalet 2011
Plattform: PC, PS3, Xbox 360

Mass Effect 3 - Det tredje och sitsta spelet i Mass Effect-triologin. Du kommer kunna, precis som i det andra spelet, importera din Commander Shepard och alla dina moralbeslut från det föregående spelet och fortsätta dras med dem i trean. Det finns dock inte så mycket info om just storyn än, vilket är lite synd.




Mass Effect 2 berättade en episk historia i ett actionfyllt rpg-lir. Med Mass Effect 3 hoppas vi få mer av det goda och ett värdigt avslut till en av de bästa spelserierna vi upplevt.


The Last Guardian


Release: 4:e kvartalet 2011
Plattform: PS3

Skaparna av ICO och Shadow of the Colossus släpper 4:e kvartaler 2011 The Last Guardian till PS3:an.
Spelet kretsar runt en pojke och hans relation till sin stora, fjäderklädda vän vid namn Trico.





Efter att ha sett trailern som visades på Sonys presskonferens på E3 2009 behövs inga fler ord. The Last Guardian kommer bli legendariskt!


Kom ihåg att rösta på Årets Spel 2010!

1 kommentar:

  1. infamous 2 kommer bli legendariskt. Hoppas jag verkligen!!

    SvaraRadera

 
Powered by Blogger