3 mars 2011

Crysis 2 Demo - "Virtuellt assrapad"


Ett spel jag sett fram emot en väldigt lång tid är Crysis 2 och nu har de äntligen släppt demot till PC och Xbox 360.

Många klankade ned på det första spelet genom att säga att det var "bara ögongodis", men där håller jag verkligen inte med! Att spelet hade den allra bästa grafiken på marknaden var utan tvekan ett stort plus, men gameplay:et var något utöver det vanliga man fick se i dåtidens shooters; Att kunna välja om man skulle göra sig osynlig och köra en mer taktiskt och smygande spelstil, eller att springa rakt på och slakta allt i sin väg som Rambo var hur ballt som helst.

Uppföljaren till ett av 2000-talets bästa fps kunde ju inte vara sämre, så när jag såg att Electronic Arts hade bestämt sig för att slänga ut demot på Steam, var jag där direkt för att ladda ned det.
Det tog sin tid, men när nedladdningen av demot tillslut var klar, blev det att njuta av pixelperfektion och taktiskt slaktande för fulla muggar.. Eller iallafall vad jag hade tänkt..
Demot visade sig vara ett multiplayerdemo där du slängs in mitt i en krigszon, utan någon förklaring av kontrollerna eller liknande.
-Okej, det här var inte vad jag hade tänkt mig.. muttrar jag för mig själv där jag sitter i min kontorsstol framför skärmens sken, efter att ha blivit virtuellt assrapad av någon finnig barnrumpa med alldeles för mycket fritid på sina händer. Det jag hade tänkt mig var att godan ro, med en kopp svart kaffe få utforska den nya motorn till dess fulla kapacitet, utan att bli jagad av ett dussin arga brittiska 13:åringar som skriker åt en över spelets chattjänst..

Visst att det var en relativt solid multiplayer, med en oerhört obalanserad matchmakingsystem, men det som utmärker Crysis-spelen är dess singleplayer och underbara grafik, vilket man inte ens hinner slänga ett getöga på när man har fullt upp att fly från Englands argsinta ungdomselit.

2 kommentarer:

  1. Kanske du/ni skulle kunna lägga in en länk för att testa demot? En tanke på framtida spelrecensioner för att snabbt ta del av spelet om demo finns tillgängligt ;)

    SvaraRadera
  2. Det har du rätt i, tack för tipset! För närvarande finns demot för PC på Steam, men säkerligen på andra tjänster/sidor också! :)

    SvaraRadera

 
Powered by Blogger