11 apr. 2011

När Pennan är starkar än Svärdet.

Vad har spel lärt oss egentligen? Har vi blivit något smartare av att sitta framför våra spelmaskiner och spenderat timtal på ett spel? Oftast är nog tyvärr svaret nej. Men inte i fallet Scribblenauts är svaret motsatsen. Speciellt i Super Scribblenauts. 


Vad är då Scribblenauts? Jo, det är ett litet spel till Nintendo DS där du får använda din fantasi och ditt ordförråd för att lösa pussel och gåtor. Du kan tex skriva in ordet Bear och så dyker en björn fram på skärmen som du sedan kan flytta runt på. Du kan även trolla fram en drake, en stege och ca 10 000 andra ord som har blivit inlagda i spelet. Nytt för Super Scribblenauts, som är det andra spelet i serien, är att man nu kan skriva till adjektiv på sina ord. Nu kan du exempelvis skriva att du vill ha en blå tröja istället för bara en tröja.
En bana i scribblenauts kan gå ut på att hämta en stjärna i ett träd. Du kan hacka sönder trädet med ett svärd så stjärnan ramlar ner eller så kan du trolla fram en flygande matta och flyga upp till stjärnan. Möjligheterna är nästan obegränsade! 
Den grafiska stilen är ganska speciellt men ack så charmig.

Scribblenauts är verkligen något extra. Inte bara är det otroligt nytänkande. Det är också mycket nybörjarvänligt. Vem som helst kan sätta sig framför spelet och spela. Du styr med styrkorset och skriver in ord i en meny som du klickar fram genom att trycka på symbolen på skärmen.
Det är denna typ av spel som behöver utvecklas mer. Spel som kan visa kvalitén med interaktiviteten. Där det verkligen blir du som styr. Där pennan är starkare än svärdet.

1 kommentar:

 
Powered by Blogger