11 dec. 2010

Speldator som inte kostar skjortan



Det är mer än ofta man får höra att man måste ha en monsterdator för att kunna spela som allra bäst, men det är inte nödvändigtvis sant! Här kommer jag visa vad du behöver för en komplett speldator för så billig peng som möjligt!
Jag har valt ut komponenterna hos Inet, där de oftast finns till bäst pris.
Då börjar vi!


Chassi


Chassit jag har valt för detta bygget är Cooler Masters Elite 430 chassi.
Cooler Master bygger så väl snygga som smidiga chassin. De är enkla att bygga i och de kostar inte allt för mycket för den delen. Chassit kommer även utrustat med en 120mm front fläkt.
Pris: 439 kr


Nätaggregat


Ett modulärt nätaggregat är inte ens att tänka på vid bygget av denna datorn, då det huvudsakliga syftet är ett bra pris, så jag valde VX550W från Corsair. 550 watt duger gott för detta bygget och psu:n har vunnit en mängd med priser för kvalitet. Den har även garanti på 5 år.
Pris: 549 kr


Moderkort


Asus M4N75TD är ett fint och prisvärt moderkort som är byggt på NVIDIA nForce 750a chipsettet och stödjer SLI.
Pris: 849 kr


RAM-minnen


4 GB DDR3 kostar inte mycket nu för tiden. A-Datas Game Series på 1600MHz är ett utmärkt val för datorn.
Pris: 476 kr


CPU


Processorn är en AMD Phenom2 555 Black Edition. Den har två kärnor och ligger klockad på 3,2GHz.
Pris: 832 kr


Grafikkort


Om det är något man inte ska snåla på är det grafikkortet och utan det blir det inte mycket gaming! Gigabytes fabriksöverklockade GTX 460 är ett grymt kort för ett grymt pris.
Pris: 1499 kr


HDD


En stor hårddisk är inte det viktigaste i en speldator, utan det är hastigheten som spelar störst roll. I dagsläget ligger standarden på 7200 RPM hos nästintill alla hårddiskar, men det finns undantag.
Jag valde en hårddisk från Seagate med 500 GB lagringsminne och rotationshastigheten på 7200 RPM.
Pris: 355 kr


DVD


En enkel DVD-brännare från Samsung duger gott.
Pris: 186 kr


Fläkt


Du behöver åtminstone en extra fläkt för att det inte ska bli för varmt i datorlådan och jag rekommenderar starkt Fractal Designs Silent Series!
Pris: 95 kr


Summering

Allt som allt går datorn på 5280 kr, vilket är ett riktigt bra pris för en komplett speldator om du frågar mig! Alternativt behöver du köpa till någon mer fläkt

Eftersom detta endast var bygget av själva datorn räknar jag inte med skärm, högtalare, operativ system, mus och tangentbord.

6 kommentarer:

  1. För det första, använd intel produkter då du får vad du betalar för, köpen man en amd, då är det inte mycket att spela med.
    även synd att kalla denna dator för speldator då du knappt kan öppna en webbläsare på den. Skärpning här!Säger bara köp riktiga saker om du ska ha/kalla det en speldator.

    SvaraRadera
  2. @Anonym: Jag förstår inte alls vad du menar när du säger att det knappt går att öppna en webbläsare på datorn. Jag spelar på en ganska likvärdig dator och mina spela flyter på bra i högsta upplösningen konstant.

    SvaraRadera
  3. Då du spelar super mario eller? ^^ Det beror ju självklart på vad du spelar?...

    SvaraRadera
  4. @Anonym: Självklart, men datorn i fråga kan ta de flesta nya spelen (ME2, Fallout: New Vegas, BF: Bad Company 2 bara för att nämna några) med hög fps.
    Om du inte tror mig kan du kolla på en video filmad i Crysis med en min rig, som är sämre än den i inlägget: http://www.youtube.com/watch?v=VYPWCV6Abmg

    SvaraRadera
  5. okej, dock använder han i filmen intel. Lär dig att inte jämnföra dessa märken då de är två helt olika saker :)

    SvaraRadera
  6. Synd bara att i dagsläget är datorn i minimum krav på spelen som släpps. man är nästan tvungen att slänga upp med 10-15000 för att den ska kunna hålla i ett år åtminstonde.

    SvaraRadera

 
Powered by Blogger