16 jan. 2011

Recension: Pacman: Championship edition DX

Wakakakaka.
Jag är Pacman.
Jag vill äta gula prickar.

Under 80-talet var det Pacmans storhetstid. Han blev en stor ikon för hela spelindustrin och även om man inte kunde något om spel i övrigt så visste de flesta vem Pacman var.
Men varför blev Pacman så populärt? Jo, Pacman har nämligen en väldigt stor styrka.
Det är nämligen väldigt enkelt att spela. Man styr med styr-korset. Ditt mål är att äta dom gula prickarna och se upp för spökerna. Enkelt!
Förra året gjorde Konami sitt kanske smartaste drag på flera år. Dom gjorde nämligen ett NYTT Pacman spel. Och då menar jag verkligen NYTT!
I Pacman: CE: DX så är det spöktagandet och fruktätandet som ligger i framkant. Visst, dom gula prickarna är kvar men är nu inte lika centrala som i originalet.
När man äter en frukt kommer det fram gula prickar på banan och när man äter upp dem så kommer en ny frukt fram på banan och så fortsätter det. Enkelt!
Spökena är fler än någonsin och jagar Pacman i flock. Men när Pacman lyckas äta en stor gul prick ändras Spökenas färg och blir nu ätbara. I en häftig effekt äter Pacman upp spökena och poängen strömmar in. Enkelt!
Om Pacman skulle bli träffad av ett spöke förlorar man ett liv samt att hastigheten går ner. När liven är slut blir det Game-over. Enkelt!


Det enda nackdelen jag kan komma på med spelet är det inte finns ett Multiplayerläge. Det hade varit hur kul som helst att tävla med en kompis om vem som kan få mest poäng.
Men tyvärr finns det alltså inte..
Men allt Pacman Championship Edition DX gör är helt fantastiskt!
I en värld full med storbudgetspel, tung story och trasiga röstskådisar behövs vår gula lilla hjälte mer än någonsin. Och nu är han här för att stanna.

Betyget till Pacman Championship blir..
9/10
+ Pacman är roligt igen! Riktigt roligt till och med!
- Var är Multiplayern?
Spelet finns att ladda ner på PSN och Xbox live arcade för ca 90 kr.

1 kommentar:

  1. 90 kr är ett riktigt fint pris för ett sånt bra spel! :D

    SvaraRadera

 
Powered by Blogger